Gebruiksaanwijzing strijkapplicaties


Gebruiksaanwijzing strijkapplicatie

 

  1. Verwarm je strijkijzer een paar minuten voor op 160 graden (iets verder dan 2 bolletjes, tussen wol en katoen in). LET OP: zet de stoomfunctie UIT!
  2. Pers met ferme constante kracht met het strijkijzer op de plek waar je de strijkapplicatie wil aanbrengen, zorg dat het textiel glad en vlak is.
  3. Plaats de strijkapplicatie met de plakkerige kant naar de beneden op het textiel.
  4. Leg bakpapier over de strijkapplicatie en pers met ferme constante kracht (met je lichaamsgewicht, niet strijken!) de strijkapplicatie goed vast in circa 10-15 seconden. (Is het een gevoelig stofje, dan raad ik aan het voorzichtiger aan te pakken en korter te persen om te zien of het textiel het kan verdragen)
  5. Haal het bakpapier van de strijkapplicatie en verwijder de plastic folie voorzichtig. Als de applicatie nog niet helemaal op het textiel vastzit, nog een paar seconden extra persen.
  6. Als de folie verwijderd is pers je de strijkapplicatie, met het bakpapier ertussen, nog 5-10 seconden na. TIP: zie je de structuur van het textiel door de strijkapplicatie heen komen (bij glitterfolie zie je dit niet), dan zit het goed vast, anders eventueel nog een paar seconden extra napersen.
  7. Klaar! De applicatie zit op je textiel.
  8. Wacht minimaal 24 uur met wassen. Was het binnenstebuiten, zonder agressieve wasmiddelen, en stop het niet in de droger. Strijk het textiel binnenstebuiten.

 

Heel veel plezier ermee!